Hvilket øl til hvilken mat?

 
Småretter:
Omeletter og salater, pizza og pasta: Pils, lett ale, lyst hveteøl.
 
Skalldyr:
Sjømat som reker, krabber og blåskjell: Frisk pils, hveteøl, lys ale.
 
Rosa fisk:
Laks og ørret: Mørk lager (Bayer), Blonde og hveteøl.
 
Hvit fisk:
Hvit fisk og magre retter: Lyst hveteøl, frisk pils, lys ale.
 
Sushi og kamskjell:
Lett pils, hveteøl med lav bitterhet og lett syrlighet.
 
Lyst kjøtt:
Lyst kjøtt og kylling: Fyldig pils, mørk lager (Bayer), aromatisk Blonde.
 
Rødt kjøtt:
Rødt kjøtt, and og vilt: Fyldig mørk lager (Bayer), smaksrik ale.
 
Spicy:
Sterkt krydrede retter: Pils / fatøl, hveteøl, Bayer, Pale ale.
 
Oster:
Milde oster: Mørk lager (Bayer).
Kraftige oster: Sterk og humlerik ale, Porter, Stout.
 
Desserter:
Desserter med vanilje, karamell og sjokolade:
Mørk lager (Bayer), Porter, Stout, mørk belgisk ale.
 
Frukt:
Lyst hveteøl.
 

Kilde: drikkeglede.no

   
Copyright (c) 2017 StyloBrew.