Hvilket øl til hvilken mat?
|
Småretter: |
Omeletter og salater, pizza og pasta: Pils, lett ale, lyst hveteøl. |
|
Skalldyr: |
Sjømat som reker, krabber og blåskjell: Frisk pils, hveteøl, lys ale. |
|
Rosa fisk: |
Laks og ørret: Mørk lager (Bayer), Blonde og hveteøl. |
|
Hvit fisk: |
Hvit fisk og magre retter: Lyst hveteøl, frisk pils, lys ale. |
|
Sushi og kamskjell: |
Lett pils, hveteøl med lav bitterhet og lett syrlighet. |
|
Lyst kjøtt: |
Lyst kjøtt og kylling: Fyldig pils, mørk lager (Bayer), aromatisk Blonde. |
|
Rødt kjøtt: |
Rødt kjøtt, and og vilt: Fyldig mørk lager (Bayer), smaksrik ale. |
|
Spicy: |
Sterkt krydrede retter: Pils / fatøl, hveteøl, Bayer, Pale ale. |
|
Oster: |
Milde oster: Mørk lager (Bayer).
Kraftige oster: Sterk og humlerik ale, Porter, Stout. |
|
Desserter: |
Desserter med vanilje, karamell og sjokolade:
Mørk lager (Bayer), Porter, Stout, mørk belgisk ale. |
|
Frukt: |
Lyst hveteøl. |
|
|
|