Amerikansk barley wine
| |
| |
| OG | FG | EBC | IBU | ABV|
| 1080-11201018-1032 | 20-60 | 70-120 | 8.3-13.6% | |
|
Engelsk barley wine domineres av vinøs og kompleks karakter, mens amerikansk barley wine er mer entydig preget av smaks- og aromahumle. |
|
| |
| Min. BU:GU | Max. BU:GU | Snitt BU:GU|
| 0.8751.000 | 0.938 |
|
| Aroma: Middels til kraftig maltaroma, med karakter av kjeks, karamell og brødskorpe. Middels til kraftig duft av amerikanske humletyper. Middels til kraftig nivå av fruktestere og alkohol. Diacetyl skal ikke forekomme. | |
| Smak: Middels til kraftig, søt maltsmak. Middels til kraftig smak av amerikanske humletyper, med høy bitterhet. Tydelig alkohol. Høy restsødme, som balanseres av bitterheten. | |
| Farge: Mørk ravfarget til rødbrun. Svak skumdannelse er akseptabel. Klar til lett tåkete. | |
| Kropp: Kraftig kropp. Lav til middels karbonering. |
|
|
Kilder: norbrygg.no, craftbeer.com |
Copyright (c) 2017 StyloBrew.
|