Moderne porter og stout
| |
| |
| OG | FG | EBC | IBU | ABV|
| 1048-10631010-1022 | 80-120 | 30-50 | 5.1-7.1% | |
|
Portere og stouts som er kjennetegnet ved å være kraftigere humlet enn de tradisjonelle typer. |
|
| |
| Min. BU:GU | Max. BU:GU | Snitt BU:GU|
| 0.6250.794 | 0.709 |
|
| Aroma: Svak til middels maltaroma, som både kan ha den milde porter-karakter og den hardt ristede stout-karakter. Det kan være noter av toffee, karamell, sjokolade, lakris, kaffe, ristet brød, kjeks og korn. Middels til kraftig humlearoma – alle typer tillatt. Svak til middels nivå av fruktestere, som kan være overdøvet av humlen. Diacetyl skal ikke forekomme. | |
| Smak: Svak til middels maltsmak som kan ha karakter av toffee, karamell, sjokolade, lakris, kaffe, ristet brød, kjeks og korn. Middels til kraftig humlesmak. Middels bitterhet. | |
| Farge: Rødsvart til sort, med kraftig skum som er hvitt til lysebrunt. Klar til lett tåkete. | |
| Kropp: Lett til kraftig kropp. Svak til medium karbonering. |
|
|
Kilder: norbrygg.no, craftbeer.com |
Copyright (c) 2017 StyloBrew.
|