Dry stout
| |
| |
| OG | FG | EBC | IBU | ABV|
| 1036-10501007-1011 | 80-120 | 30-50 | 3.9-5.7% | |
|
I hjemmebryggersammenheng er forskjellen på stout og porter at stouten er preget av ristet bygg og har en hardt ristet karakter, mens porteren er rundere og bløtere. I kommersiell sammenheng er grensen ofte mer flytende. |
|
| |
| Min. BU:GU | Max. BU:GU | Snitt BU:GU|
| 0.8331.000 | 0.917 |
|
| Aroma: Dominert av hardt ristede og kaffeaktige noter, som følges av sjokolade og toffee. Fraværende til middels nivå av fruktestere. Diacetyl skal være fraværende. Fraværende til svak duft av engelske humletyper. | |
| Smak: Middels til kraftig ristet smak, som kan ha karakter av kaffe, sjokolade, lakris og korn. Brent karakter og middels humlebitterhet karakteriserer ettersmaken. En viss syrlighet fra det ristede kornet kan imidlertid forekomme, men er ikke nødvendig. | |
| Farge: Rødsort til sort, med kraftig skum, som er hvitt til kremfarget. Klar til lett tåkete. | |
| Kropp: Lett kropp. Lav karbonering. |
|
|
Kilder: norbrygg.no, craftbeer.com |
Copyright (c) 2017 StyloBrew.
|