Skotsk ale
| |
| |
| OG | FG | EBC | IBU | ABV|
| 1030-10501006-1018 | 16-60 | 9-25 | 3.2-5.9% | |
|
Den skotske ale er ifølge tradisjonen mer maltet og mindre humlet enn den engelske bitter. |
|
| |
| Min. BU:GU | Max. BU:GU | Snitt BU:GU|
| 0.3000.500 | 0.400 |
|
| Aroma: Svak til middels maltaroma, især med karakter av kjeks og karamell. Svake nivåer av fruktestere og diacetyl kan forekomme. Fraværende til svak humlearoma. | |
| Smak: Svak til middels maltsmak og maltsødme, især med karakter av karamell. Svak humlebitterhet. Ristet malt kan bidra med en tørr avslutning. | |
| Farge: Ravfarget til brun. Klar til lett tåkete. | |
| Kropp: Lett til medium kropp. Lavt til middels kullsyreinnhold. |
|
|
Kilder: norbrygg.no, craftbeer.com |
Copyright (c) 2017 StyloBrew.
|