Norsk juleøl
| |
| |
| OG | FG | EBC | IBU | ABV|
| 1060-10701014-1022 | 20-40 | 20-30 | 6.1-7.5% | |
|
Den klassiske polutgaven av juleølet fra de store, norske bryggeriene. Maltdrevet, rent lagerøl med smak av mørk malt balansert mot lett bitterhet. Typisk matøl til tradisjonell norsk julemat. |
|
| |
| Min. BU:GU | Max. BU:GU | Snitt BU:GU|
| 0.3330.429 | 0.381 |
|
| Aroma: Fraværene til svak humlearoma. Kraftig, kompleks maltaroma. Preg av tørket frukt, karamell og mørke bær. Kan ha hint av kandissukker eller knekk. Fraværende til svakt preg av lagergjær. | |
| Smak: Kraftig maltsmak med røstet preg, karamell og tørket frukt. Svak bitterhet skal balansere sødmen. Fraværende humlesmak. Ettersmak av søt malt. | |
| Farge: Klar kobberfarget til mørk brun, gjerne med rødlig skjær. Lite, lyst skum. | |
| Kropp: Middels til stor fylde, middels karbonering. |
|
|
Kilder: norbrygg.no, craftbeer.com |
Copyright (c) 2017 StyloBrew.
|