Klassisk røykøl
| |
| |
| OG | FG | EBC | IBU | ABV|
| 1048-10581012-1016 | 20-75 | 20-30 | 4.8-6.1% | |
|
Røykøl skal ha en tydelig røykt karakter i både smak og duft fra tysk røykmalt. |
|
| |
| Min. BU:GU | Max. BU:GU | Snitt BU:GU|
| 0.4170.517 | 0.467 |
|
| Aroma: En røykt maltaroma som kan variere fra svak til kraftig, med karakter av bacon og røkt skinke. Humlearoma kjennes ikke. DMS og diacetyl skal ikke forekomme. | |
| Smak: Middels til kraftig maltsmak, med karakter av brød, kjeks og karamell. Røyksmak fra svak til kraftig. Svak til middels bitterhet, uten smak fra humlen. | |
| Farge: Ravfarget til mørk rødbrun. Klar til lett tåkete. | |
| Kropp: Medium kropp. |
|
|
Kilder: norbrygg.no, craftbeer.com |
Copyright (c) 2017 StyloBrew.
|