Märzen
| |
| |
| OG | FG | EBC | IBU | ABV|
| 1052-10601012-1020 | 11-35 | 22-28 | 5.3-6.4% | |
|
Denne kategori har ingenting å gjøre med de moderne oktoberfestøl som i dag minner mer om en standard lys lagerøl. Märzen er en utvikling av wienerølet med en litt høyere vørterstyrke som gjør den mer holdbar over sommeren. |
|
| |
| Min. BU:GU | Max. BU:GU | Snitt BU:GU|
| 0.4230.467 | 0.445 |
|
| Aroma: Middels til kraftig maltaroma, med karakter av brød, kjeks og karamell. Svak til middels humlearoma, med karakter av mellomeuropeiske humletyper. DMS fra fraværende til svak, diacetyl skal ikke forekomme. | |
| Smak: Middels til kraftig maltsmak, som skal være mer lett ristet enn karamell. Svak, men merkbar humlesmak og bitterhet. | |
| Farge: Gyldengul til kobberfarget. Klar til lett tåkete. | |
| Kropp: Medium kropp. |
|
|
Kilder: norbrygg.no, craftbeer.com |
Copyright (c) 2017 StyloBrew.
|