Dunkelweizen
| |
| |
| OG | FG | EBC | IBU | ABV|
| 1046-10521008-1014 | 30-80 | 10-15 | 5.1-5.9% | |
|
Det tradisjonelle sydtyske hveteøl, med innslag av mørkere malt. |
|
| |
| Min. BU:GU | Max. BU:GU | Snitt BU:GU|
| 0.2170.288 | 0.253 |
|
| Aroma: Svak til middels maltaroma, med karakter av fersk loff, karamell og lys sjokolade. Ingen humlearoma. Middels til kraftig nivå av fruktestere og fenoler. Fruktesterne er spesielt banan, men også sitron kan forekomme. Den fenoliske karakteren beskrives ofte som kryddernellik, med noter av muskat og kokt skinke. Svak aroma av gjær. Diacetyl skal ikke forekomme. | |
| Smak: Svak til middels maltsmak, som kan ha karakter av ristet brød, fersk loff, karamell, sjokolade eller en smule lakris. Den ristede karakter er ikke en nødvendighet. Fraværende til svak bitterhet, uten smak av humlen. Svakt til kraftig nivå av fruktestere og fenoler. Kan ha en fruktaktig sødme. | |
| Farge: Kobberfarget til mørkebrun med kraftig skum. Lett til kraftig tåkete. | |
| Kropp: Medium kropp. Høy karbonering. |
|
|
Kilder: norbrygg.no, craftbeer.com |
Copyright (c) 2017 StyloBrew.
|