Weissbier
| |
| |
| OG | FG | EBC | IBU | ABV|
| 1046-10521008-1014 | 8-20 | 10-15 | 5.1-5.9% | |
|
Et tradisjonelt sydtysk hveteøl, med markant preg fra hveteølgjær. |
|
| |
| Min. BU:GU | Max. BU:GU | Snitt BU:GU|
| 0.2170.288 | 0.253 |
|
| Aroma: Svak til middels maltaroma, med karakter av fersk loff. Ingen humlearoma. Middels til kraftig nivå av fruktestere og fenoler. Fruktesterne er spesielt banan, men også sitron kan forekomme. Den fenoliske karakteren beskrives ofte som kryddernellik, med noter av muskat og kokt skinke. Svak aroma av gjær. Diacetyl skal ikke forekomme. | |
| Smak: Svakt til middels maltsmak, med karakter av fersk loff. Fraværende til svak bitterhet, uten smak av humlen. Svakt til kraftig nivå av fruktestere og fenoler. Kan ha en fruktaktig sødme. | |
| Farge: Halmgul til ravfarget med kraftig skum. Lett til kraftig tåkete. | |
| Kropp: Medium til fyldig kropp. Høyt kullsyrenivå. |
|
|
Kilder: norbrygg.no, craftbeer.com |
Copyright (c) 2017 StyloBrew.
|