Porter


OGFGEBCIBUABV
1046-10631012-102050-8020-404.5-6.8%

I hjemmebryggersammenheng er forskellen på stout og porter at stouten er preget av ristet bygg og hardt ristet karakter mens porteren er rundere og mykere. I kommersiell sammenheng er grensen ofte mer flytende.

Min. BU:GUMax. BU:GUSnitt BU:GU
0.4350.6350.535

Aroma: Middels til kraftig maltaroma, som kan ha karakter av toffee, karamell, sjokolade og lakris. Svak til middels nivå av fruktestere, som kan ha karakter av tørket frukt. Fraværende til svak duft av engelske humletyper. Diacetyl skal ikke forekomme.
Smak: Middels til kraftig maltsmak som kan ha karakter av toffee, karamell, sjokolade, kaffe, ristet brød og lakris. Humlesmaken skal være fraværende til svak, og bitterheten skal være svak til middels.
Farge: Brun til mørkebrun, med kraftig skum som er kremfarget til lys brun. Klar til lett tåkete.
Kropp: Medium til kraftig kropp. Svak til medium karbonering.


Kilder: norbrygg.no, craftbeer.com

   
Copyright (c) 2017 StyloBrew.