Münchner dunkel
| |
| |
| OG | FG | EBC | IBU | ABV|
| 1052-10561014-1018 | 40-80 | 16-25 | 5.1-5.6% | |
|
En münchener dunkel skal være mørk og maltet med ristede, men ikke brente noter. En god münchener er fyldig, maltet og bløt, mens en dårlig er søt og kvalmende. |
|
| |
| Min. BU:GU | Max. BU:GU | Snitt BU:GU|
| 0.3080.446 | 0.377 |
|
| Aroma: Middels til kraftig maltaroma, med en brødaktig, ristet aroma og noter av sjokolade. Svak aroma av ugjæret vørter. Svak humlearoma av mellomeuropeiske typer. DMS og diacetylnivå fra fraværende til svak. | |
| Smak: Middels til kraftig, bløt og fyldig maltsmak, med karakter av brød, karamell og sjokolade fra münchnenermalt. Svak, men merkbar humlesmak og bitterhet gir balanse i ølet. | |
| Farge: Mørk kobber til mørk rødbrun. Klar til lett tåkete. | |
| Kropp: Medium kropp. |
|
|
Kilder: norbrygg.no, craftbeer.com |
Copyright (c) 2017 StyloBrew.
|