Norsk Pilsner
| |
| |
| OG | FG | EBC | IBU | ABV|
| 1040-10451010-1010 | 6-8 | 25-35 | 4.0-4.7% | |
|
Vanlig norsk pilsner er ganske ensartet nesten uansett hvilket bryggeri som står bak. Ølet har gjerne noe mer aroma, smak og fylde enn internasjonal og særlig amerikansk lager. Men den er ikke like karakteristisk som tysk pils (eller tsjekkisk). Forskjellene er dog ikke så store. Norsk pils brygges etter renhetsloven uten mais, ris m.m. På grunn av dagens lovverk holder norsk pils alltid ca 4,5 vol% alkohol. |
|
| |
| Min. BU:GU | Max. BU:GU | Snitt BU:GU|
| 0.6250.778 | 0.701 |
|
| Aroma: Liten til middels humlearoma. Stort sett ikke grønnsakstoner. | |
| Smak: Mye kullsyre. Ikke søt, men noe bitterhet og humlesmak bør finnes. Ingen fruktighet eller diacetyl. | |
| Farge: Lys farge, ingen kjøletåke. Lite skum. | |
| Kropp: Liten til middels fylde. |
|
|
Kilder: norbrygg.no, craftbeer.com |
Copyright (c) 2017 StyloBrew.
|